Italiaans koken in de pizzajolly houtoven!

Italiaans koken in de pizzajolly houtoven!

#zomerse #kooktip voor de #houtoven #recept voor #pizza con #verdure di #stagione zoals #zuchini #melanzane #cipolle

Tips voor de lekkerste gerechten gemaakt in uw eigen #pizzaoven.

Zomerse kooktip voor uw PIZZAJOLLY houtoven. 

Altijd al willen weten hoe uw favoriete pizzaiolo ( italiaans voor pizzabakker ) die groente op de pizza toch zo lekker krijgt? Wij verklappen het keukengeheim graag! Maar ssssstttt... niet verder vertellen hoor! Wilt u trouwens zelf eens zien en proeven hoe zo'n pizza smaakt? Kom dan op een van de Pizzajolly demodagen bij ons langs in Maarsbergen. Graag tot ziens.

 

Het geheim van de Italiaanse Pizza!

Ook u kunt straks de lekkerste pizza uit uw PIZZAJOLLY tuinoven serveren. Het geheim van die lekkere Italiaanse pizza bestaat uit een aantal belangrijke ingredienten.

Uiteraard is een goed deeg altijd de basis. Lekker lang laten rijzen voor veel smaak. Ook de houtgestookte pizzaoven is van belang. De hoge temperatuur en de smaak van het houtvuur is onmiskenbaar. Maar volgens ons is toch nog altijd het belangrijkste ingredient: de pizza niet te vol beleggen. Voor Italiaanse pizza gaat het volgende eigenlijk altijd op: "Meer is Minder".

 

Pizza met seizoens groentes zoals aubergine, courgette

Een steenoven pizza met verse seizoens groenten is pas echt lekker als de zuchini, melanzane, cipolle of peperone goed gaar zijn. Echter is uw pizza in de houtoven al na 1 tot 2 minuti pronta da mangare! Te kort om dit soort groenten lekker gaar te krijgen. Vaak kiest men dan als oplossing de groente heel dun te snijden. Dat kan en is met de juiste combinatie van ingredienten ook erg lekker. Maar het beste resultaat krijgt men door de groente vooraf gaar te maken. 

 

Het leuke is dat dat in de houtoven erg makkelijk te doen is. Bovendien ziet het er ook nog eens erg professioneel uit ook. Uw gasten zullen het prachtig vinden.

Als de oven lekker heet is, zet u het deurtje open en neemt u een geschikte koekenpan (rvs zoals op de foto). Hierin giet u ruim olijfolie. Deze verhit u even voor in de oven. Vervolgens legt u de gesneden groenten in de hete olie. Nu vooraan in de oven lekker gaar laten bakken. Van tijd tot tijd even omgooien. Lekker is het om nog even een teentje knoflook mee te laten bakken.

 

Laat de voorgegaarde groenten nog even in de pan of in een schaaltje afkoelen. Als u de pizza gaat bereiden leg dan enkele stukken van de gaar gemaakte groenten op de pizza. U kunt er ook voor kiezen om de groentes net na het bakken op de pizza te leggen.

Ook lekker als anti pasti! Of bijgerecht.

Overigens kunt u er ook voor kiezen de groente op deze manier als voorgerecht of bijgerecht klaar te maken. Dan is het vaak lekker nog wat peper, zeezout en kruiden toe te voegen.Ook gekoeld zijn de groenten lekker en u kunt ze nog in de koelkast bewaren.

 


Meer over koken in de pizzajolly steenoven voor thuis in de tuin ....

©2022  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN