Cucinare nel pizzajolly forno! Formaggio Caprino

Cucinare nel vostro pizzajolly forno! Formaggio Caprino

Lekker uit de steenoven voorgerechtjes

Lekker uit de steenoven voorgerechtjes

#tip #voor #gebruik #van uw pizzajolly steenoven

#lekker #italiaans #buiten koken in de #tuin

De pizzajolly pizzaoven voor thuis is inmiddels al in heel wat tuinen terug te vinden! Naast het bakken van heerlijke italiaanse pizza is de pizzajolly steenoven natuurlijk ook leuk voor het bereiden van andere gerechten.

 

Italiaans buiten koken in eigen tuin!

De pizzajolly steenoven is al snel op te stoken naar hoge temperatuur. Dus 's avonds eens echt italiaans buitenkoken is zo gedaan. Van een ovenschotel tot het braden van een hele gevulde kip (a La Jamie Oliver) of lekker stuk vlees, geen probleem. U maakt het gerecht vooraf al klaar. Circa een halfuurtje voor gebruik steekt u de steenoven aan en zet het italiaans gerecht bij de gewenste temperatuur in uw pizzajolly oven. Terwijl u van een drankje geniet en af en toe even een blik in uw steenoven werpt, wordt het diner gebakken. Dan roept u een ieder aan tafel "La cena e Pronta!" Mmmm... buono.

Tip voor een lekker houtoven gerechtje

Ook voor kleine hapjes, "i primi" of Spaanse Tapas is uw pizzajolly houtoven erg leuk te gebruiken. In gezelschap maakt u deze hapjes wellicht zelfs gezamenlijk.
Wij maakten bijvoorbeeld de heerlijkste geitenkaas uit de oven.

 


"Formaggio Caprino con Pancetta"

Neem kleine geitenkaasjes, bestrooi die met een weinig peper en wat peterselie, pak deze dan in een plakje pancetta, bacon of ontbijtspek. Besprenkel evtueel met een drupje olijf olie. Leg de kaasjes in een vuurvast ovenschaaltje en zet de kaasjes in de oven. De temperatuur van de oven circa 200 250 graden.

Bak de geitenkaasjes nu tot de pancetta, bacon of spek licht gaat kleuren. Serveer de nog warme kaasjes met wat frisse sla of verse rucola. 

 

 

Ja, Ik wil Meer weten over de PIZZAJOLLY STEENOVEN

 

 

 

 

 

©2023  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN