Pollo al limone al pizzajolly forno!

Pollo al limone al pizzajolly forno!

#recept voor #kerst Pollo al limone al forno! #Kip uit de houtoven met #citroen #lekker #makkelijk en erg leuk met de #feestdagen

Recept voor Pollo Al Limone voor de feestdagen!

Recept voor een geweldige maaltijd uit de PIZZAJOLLY® pizzaoven. Kip met citroen. Erg leuk om te maken, makkelijk en al vooraf klaar te zetten. Bereidingstijd circa 1 tot maximaal 2 uur. Lekker met bijvoorbeeld geroosterde aardappels en verse groente uit de oven.

Recept voor de kerst of voor een diner met allure!

Een groot gebraad heeft altijd iets speciaals. Het staat prachtig op de feestelijk gedekte tafel en brengt meteen extra sfeer. Het recept voor kip uit de houtgestookte pizzajolly ovenis een van de vele varianten. Pas het recept gerust aan an uw eigen smaak, u kunt er bijvoorbeeld voor kiezen geen knoflook te gebruiken. Wat blijft is een makkelijk te maken gerecht, wat iedereen lekker zal viinden. Juist met de drukke feestdagen is het makkelijk al vooraf klaar te maken.

 

Nodig voor Pollo di PIZZAJOLLY®:

- 1 of 2 grote braadkippen

- 2 grote citroenen

- bol knoflook

- laurierbladeren

- olijfolie, boter

- zout, peper

Ovenschaal (geschikt voor de pizzaoven)

Alluminiumfolie

Uw PIZZAJOLLY houtoven lekker opgestookt tot ruim 400 graden!

 

Zo maakt u heerlijke kip uit de PIZZAJOLLY® pizzaoven

Snij 1,5 citroen in parten, en verdeel de knoflook in losse tenen (laat het vliesje er om zitten).
Pers de overgebleven halve citroen uit en bewaar het sap in een bakje.

 

Kip vullen met citroen en knoflook

Vul de kip met de citroen-parten, laurierbladeren, een paar stukjes boter en voldoende knoflooktenen (naar smaak). Leg de kip in een ovenschaal, besprenkel de kip met olijfolie (inwrijven mag ook), bestrooi met zout en zwarte peper) leg in de ovenschaal nog enkele stukjes boter.

*Zet de ovenschaal met de kip nu in de voorverwarmde pizzajolly houtoven. Bij voorkeur is er nu geen vuur meer in de oven (alleen het gloeiende hout) de temperatuur is ongeveer 240 graden (langzaam teruglopend naar de 200 graden).
Om aanbranden te voorkomen, kan het handig zijn de kip in het begin af te dekken met wat alluminiumfolie.
Na circa een half uurtje braden haalt u de schaal even uit de oven en besprenkelt de kip met het citroensap. Zet de kip nu nog een 30 tot 40 minuten in de oven tot deze door en door gaar is (het vlees laat makkelijk los van het bot).

Buon appetito! La Cena Natale 2019

Opdienen met bijvoorbeeld geroosterde aardappels uit de oven en geroosterde groenten uit de oven. (mogelijk moet u eerst de kip braden, dan de groente en aardappels in de oven zetten, als deze mooi geroosterd zijn, zet u de kip nog een kleine 10 minuten in de nog warme oven om op te warmen.

 

TIP!

*Voor de juiste voorbereiding van de oven verwijzen we graag naar de instructies van de PIZZAJOLLY® 

 

 

 

©2023  PIZZAJOLLY.NL   HOUTGESTOOKTE PIZZAOVENS VOOR THUIS IN DE TUIN